Opečené žampiony s vejcem

3.06

hodnoceno: 18
Příprava: 15 minut
Porce: 1
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks vejce 2-4 ks
    • 8
      ks žampiony 6-10 ks
    • 1
      ks cibule
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

  • Vejce si rozklepneme do hrníčku. Přidáme sůl dle chuti a zašvrdláme vidličkou. Cibuli si oloupeme a nasekáme či nakrájíme nadrobno.
  • Cibuli dáme do pánve společně s olivovým olejem a orestujeme dozlatova. Přidáme vejce a mícháme cca 30 sekund. Pánev dáme pryč ze sporáku a necháme dojít.
  • Žampiony zbavíme stopek a omyjeme. Do další pánve dáme olivový olej a přidáme omyté žampiony a restujeme.
  • Jakmile se nám budou zdát žampiony dostatečně orestované, osolíme dle chuti.
  • Dáme je na talíř. Lžičkou přidáme vejce na kloboučky. Ihned servírujeme.
  • Sdílet tento recept
Zařazení:

Podobné recepty

Použité suroviny: Cibule Olivový olej Vejce Žampiony

Doporučujeme

Další doporučené recepty: