Vejce si rozklepneme do hrníčku. Přidáme sůl dle chuti a zašvrdláme vidličkou. Cibuli si oloupeme a nasekáme či nakrájíme nadrobno.
Cibuli dáme do pánve společně s olivovým olejem a orestujeme dozlatova. Přidáme vejce a mícháme cca 30 sekund. Pánev dáme pryč ze sporáku a necháme dojít.
Žampiony zbavíme stopek a omyjeme. Do další pánve dáme olivový olej a přidáme omyté žampiony a restujeme.
Jakmile se nám budou zdát žampiony dostatečně orestované, osolíme dle chuti.
Dáme je na talíř. Lžičkou přidáme vejce na kloboučky. Ihned servírujeme.
Opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě doměkka.
Z másla a mouky…
více o Pórková polévka s vejcem
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený