Vejce si rozklepneme do hrníčku. Přidáme sůl dle chuti a zašvrdláme vidličkou. Cibuli si oloupeme a nasekáme či nakrájíme nadrobno.
Cibuli dáme do pánve společně s olivovým olejem a orestujeme dozlatova. Přidáme vejce a mícháme cca 30 sekund. Pánev dáme pryč ze sporáku a necháme dojít.
Žampiony zbavíme stopek a omyjeme. Do další pánve dáme olivový olej a přidáme omyté žampiony a restujeme.
Jakmile se nám budou zdát žampiony dostatečně orestované, osolíme dle chuti.
Dáme je na talíř. Lžičkou přidáme vejce na kloboučky. Ihned servírujeme.
Opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě doměkka.
Z másla a mouky…
více o Pórková polévka s vejcem
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček