Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší sklenice nalijeme tequillu (tak do půlky obsahu) a dáme do skleničky ruličku krkovice. Krkovičku necháme takhle v tequille cca dvacet minut. Mezitím brambory nakrájíme na plátky a necháme uvařit tak do poloměka. Dáme rozehřát troubu na 125 stupňů.
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmahneme krkovičku vyndanou ze skleniček (a okapanou). Opékáme tak 3 - 5 minut z každé strany. Pak slijeme olej a na pánev vlijeme tequillu a krkovičku flambujeme. Necháme spálit veškerý alkohol a dáme do zapékací misky.
Pokud je trouba vyhřátá vydlabeme půlky hermaduru a naplníme je džemem. Džemem dolů připlácneme na maso a necháme zezhora grilovat tak 20 minut. Na pánvi mezitím opečeme bramborové dukátky.
Krkovička je nejlepší přesně ve chvilku, kdy okraje hermaduru povolí a rozpečou se na krkovičku.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna