Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší sklenice nalijeme tequillu (tak do půlky obsahu) a dáme do skleničky ruličku krkovice. Krkovičku necháme takhle v tequille cca dvacet minut. Mezitím brambory nakrájíme na plátky a necháme uvařit tak do poloměka. Dáme rozehřát troubu na 125 stupňů.
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmahneme krkovičku vyndanou ze skleniček (a okapanou). Opékáme tak 3 - 5 minut z každé strany. Pak slijeme olej a na pánev vlijeme tequillu a krkovičku flambujeme. Necháme spálit veškerý alkohol a dáme do zapékací misky.
Pokud je trouba vyhřátá vydlabeme půlky hermaduru a naplníme je džemem. Džemem dolů připlácneme na maso a necháme zezhora grilovat tak 20 minut. Na pánvi mezitím opečeme bramborové dukátky.
Krkovička je nejlepší přesně ve chvilku, kdy okraje hermaduru povolí a rozpečou se na krkovičku.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu