Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší sklenice nalijeme tequillu (tak do půlky obsahu) a dáme do skleničky ruličku krkovice. Krkovičku necháme takhle v tequille cca dvacet minut. Mezitím brambory nakrájíme na plátky a necháme uvařit tak do poloměka. Dáme rozehřát troubu na 125 stupňů.
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmahneme krkovičku vyndanou ze skleniček (a okapanou). Opékáme tak 3 - 5 minut z každé strany. Pak slijeme olej a na pánev vlijeme tequillu a krkovičku flambujeme. Necháme spálit veškerý alkohol a dáme do zapékací misky.
Pokud je trouba vyhřátá vydlabeme půlky hermaduru a naplníme je džemem. Džemem dolů připlácneme na maso a necháme zezhora grilovat tak 20 minut. Na pánvi mezitím opečeme bramborové dukátky.
Krkovička je nejlepší přesně ve chvilku, kdy okraje hermaduru povolí a rozpečou se na krkovičku.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou