Opilé krkovičky

3.05

hodnoceno: 21
Příprava: 45 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      lžíce rybízový džem nejlepší je černý
    • 4
      dl tequila
    • 1
      ks hermadůr rozkrojený na půlku
    • 5
      ks brambory nové lepší jsou větší
    • 2
      plátek vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  • Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší sklenice nalijeme tequillu (tak do půlky obsahu) a dáme do skleničky ruličku krkovice. Krkovičku necháme takhle v tequille cca dvacet minut. Mezitím brambory nakrájíme na plátky a necháme uvařit tak do poloměka. Dáme rozehřát troubu na 125 stupňů.
  • Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmahneme krkovičku vyndanou ze skleniček (a okapanou). Opékáme tak 3 - 5 minut z každé strany. Pak slijeme olej a na pánev vlijeme tequillu a krkovičku flambujeme. Necháme spálit veškerý alkohol a dáme do zapékací misky.
  • Pokud je trouba vyhřátá vydlabeme půlky hermaduru a naplníme je džemem. Džemem dolů připlácneme na maso a necháme zezhora grilovat tak 20 minut. Na pánvi mezitím opečeme bramborové dukátky.
  • Krkovička je nejlepší přesně ve chvilku, kdy okraje hermaduru povolí a rozpečou se na krkovičku.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: