Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a 1/2 cukru vyšleháme sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem, přidáme olej, vodu a promícháme. Mouku smícháme s kypřicím práškem, vanilkovým cukrem a kakaem. Dáme ke žloutkové směsi a promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
Pečeme při 170 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Krém: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a rum. Šleháme, dokud nevznikne hladký krém.
Poté rovnoměrně rozprostřeme krém na vychladlý korpus.
Poleva: Ve vodní lázni rozpustíme máslo a přidáme nalámanou čokoládu. Když je čokoláda uplně rozpuštěná, přidáme na zředění studené mléko. Nalijeme na tvaroh a rozetřeme po celé ploše.
Necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou