Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a 1/2 cukru vyšleháme sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem, přidáme olej, vodu a promícháme. Mouku smícháme s kypřicím práškem, vanilkovým cukrem a kakaem. Dáme ke žloutkové směsi a promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
Pečeme při 170 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Krém: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a rum. Šleháme, dokud nevznikne hladký krém.
Poté rovnoměrně rozprostřeme krém na vychladlý korpus.
Poleva: Ve vodní lázni rozpustíme máslo a přidáme nalámanou čokoládu. Když je čokoláda uplně rozpuštěná, přidáme na zředění studené mléko. Nalijeme na tvaroh a rozetřeme po celé ploše.
Necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem