Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a 1/2 cukru vyšleháme sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem, přidáme olej, vodu a promícháme. Mouku smícháme s kypřicím práškem, vanilkovým cukrem a kakaem. Dáme ke žloutkové směsi a promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
Pečeme při 170 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Krém: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a rum. Šleháme, dokud nevznikne hladký krém.
Poté rovnoměrně rozprostřeme krém na vychladlý korpus.
Poleva: Ve vodní lázni rozpustíme máslo a přidáme nalámanou čokoládu. Když je čokoláda uplně rozpuštěná, přidáme na zředění studené mléko. Nalijeme na tvaroh a rozetřeme po celé ploše.
Necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme…
více o Palačinky s Nutellou a keksem