Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků se špetkou soli. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech vlijeme těsto a pečeme jej při střední teplotě asi 15 minut. Těsto se nesmí vysušit. Po vychladnutí potřeme povrch těsta rybízovou nebo meruňkovou marmeládou a na ni navršíme směs.
Směs připravíme takto: sypké přísady smícháme, nakonec vmícháme rum a natřeme na marmeládu. Na tuto směs navršíme krém z másla, cukru a kakaa (všechny suroviny třeme do hladkého krému). Na úplný závěr polijeme moučník čokoládovou polevou nebo jej jen posypeme sekanými oříšky.
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva. Nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák