Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků se špetkou soli. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech vlijeme těsto a pečeme jej při střední teplotě asi 15 minut. Těsto se nesmí vysušit. Po vychladnutí potřeme povrch těsta rybízovou nebo meruňkovou marmeládou a na ni navršíme směs.
Směs připravíme takto: sypké přísady smícháme, nakonec vmícháme rum a natřeme na marmeládu. Na tuto směs navršíme krém z másla, cukru a kakaa (všechny suroviny třeme do hladkého krému). Na úplný závěr polijeme moučník čokoládovou polevou nebo jej jen posypeme sekanými oříšky.
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva. Nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a…
více o Vepřové medailonky s olivami