Žloutky, cukr, štávu a kůru z citronu třeme do pěny a potom přidáme hladkou mouku po částech, aby se hmota nesrazila. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků se špetkou soli. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech vlijeme těsto a pečeme jej při střední teplotě asi 15 minut. Těsto se nesmí vysušit. Po vychladnutí potřeme povrch těsta rybízovou nebo meruňkovou marmeládou a na ni navršíme směs.
Směs připravíme takto: sypké přísady smícháme, nakonec vmícháme rum a natřeme na marmeládu. Na tuto směs navršíme krém z másla, cukru a kakaa (všechny suroviny třeme do hladkého krému). Na úplný závěr polijeme moučník čokoládovou polevou nebo jej jen posypeme sekanými oříšky.
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva. Nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou