Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva. Nakonec lehce vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečicí papír na velký plech (37×33 cm) a ve vyhřáté troubě pečeme na 180 °C, až se povrch přestane lepit (asi 10 minut). Po vychladnutí potřeme povrch korpusu džemem.
Suroviny na 1. náplň smícháme dohromady a opatrně naneseme na džem.
Na 2. náplň promícháme celá vejce, kakao a cukr, vložíme do horké vodní lázně (můžeme použít i mlékovar s dvojitým dnem) a pomalu prošleháváme metličkou, až se hmota prohřeje. Teplotu nejlépe zkusíme prstem – až začíná být horké a pálit, stáhneme z ohně. Prošleháváme a chladíme. Vychlazené přidáváme po troškách do vymíchaného změklého másla. V této fázi se někdy stává, že se krém srazí (není hladký – odděluje se). Lehce to napravíme tím, když dno šlehací mísy na chvíli vložíme do horké vody a jakmile se krém začne odspoda rozehřívat, pilně v tom místě začneme šlehat a postupně přibalujeme další a další krém. Vzniklý krém pak natřeme na ořechovou vrstvu. Dáme vychladit a nakonec polijeme čokoládovou polevou (vše rozpustíme ve vodní lázni). Po ztuhnutí rozkrájíme plát na kostičky horkým nožem.
Recept na Izidora (Isidora) je tu už vícekrát, ale jeho výjimečnost je v tom vaječném krému a v tom, že náplň je vyšší než těsto.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole