Mrkve ostrouháme a dáme celé nebo rozkrojené na půlky vařit v malém množství mírně osolené vody. Vaříme asi 10 až 15 minut, než mrkev mírně změkne. Měl by do ní vjet nůž, ale nesmí být příliš měkká.
Mrkev necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Dáme opět do kastrolu, kde necháme trochu vody, ve které jsme mrkev vařili. Mrkev opět prohřejeme, přidáme lžičku olivového oleje a můžeme přidat lžičku cukru.
Nakonec můžeme dochutit nadrobno nakrájenými plátky šunky, které necháme s mrkví chvilku prohřát. Podáváme s bramborem nebo jako přílohu k masu.
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček