Mrkve ostrouháme a dáme celé nebo rozkrojené na půlky vařit v malém množství mírně osolené vody. Vaříme asi 10 až 15 minut, než mrkev mírně změkne. Měl by do ní vjet nůž, ale nesmí být příliš měkká.
Mrkev necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Dáme opět do kastrolu, kde necháme trochu vody, ve které jsme mrkev vařili. Mrkev opět prohřejeme, přidáme lžičku olivového oleje a můžeme přidat lžičku cukru.
Nakonec můžeme dochutit nadrobno nakrájenými plátky šunky, které necháme s mrkví chvilku prohřát. Podáváme s bramborem nebo jako přílohu k masu.
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí