Mrkve ostrouháme a dáme celé nebo rozkrojené na půlky vařit v malém množství mírně osolené vody. Vaříme asi 10 až 15 minut, než mrkev mírně změkne. Měl by do ní vjet nůž, ale nesmí být příliš měkká.
Mrkev necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky. Dáme opět do kastrolu, kde necháme trochu vody, ve které jsme mrkev vařili. Mrkev opět prohřejeme, přidáme lžičku olivového oleje a můžeme přidat lžičku cukru.
Nakonec můžeme dochutit nadrobno nakrájenými plátky šunky, které necháme s mrkví chvilku prohřát. Podáváme s bramborem nebo jako přílohu k masu.
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem