Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě tak dlouho, až se těsto při píchnutí špejlí nelepí.
Po upečení necháme v pekáči vychladnout. Prochladlý koláč vyklopíme na plech nebo větší prkénko, potřeme citrónovou polevou, nepravidelně pokapeme čokoládovou polevou a sypeme sekanými ořechy.
Poznámka: Jako odměrku použijeme hrnek nebo sklenici o obsahu 2 dcl.
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík