Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě tak dlouho, až se těsto při píchnutí špejlí nelepí.
Po upečení necháme v pekáči vychladnout. Prochladlý koláč vyklopíme na plech nebo větší prkénko, potřeme citrónovou polevou, nepravidelně pokapeme čokoládovou polevou a sypeme sekanými ořechy.
Poznámka: Jako odměrku použijeme hrnek nebo sklenici o obsahu 2 dcl.
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici