g
jahody
mělo by jich být po rozmixování 1 litr – pokud nebude tolik, doplníme do 1 litru vodou
4
balíček
želatina
1
ks
tvaroh z vaničky
2
lžíce
cukr
Postup přípravy receptu
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozemleté oříšky. Dáme na vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi na 160–170 °C cca 30–40 minut. Zkoušíme špejlí. Když je těsto hotové, necháme vychladnout.
Na vychladlé těsto rozetřeme tvaroh s 1 vanilkovým cukrem. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme klasický pudink. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, želatinu. Při vaření želé se řídíme návodem na sáčku. Buď se povaří, nebo pouze zahřeje na 60 °C, pokud se netáhne. Ne každá želatina se vaří. Ještě teplý pudink dáme na tvarohovou vrstvu a na to pomalu lijeme po malých dávkách želé. Necháme vychladnout a dáme do lednice ztuhnout.
Nejlepší je, pokud se stihne dělat zároveň pudink a želé, ovšem každé v jiném kastrůlku.
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové