Ingredience na těsto zpracujeme na vále, vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která pak pokládáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud nezrůžoví. Kolečka je lépe nechat pár dní rozležet.
Z másla, cukru, kakaa a rumu vymícháme nebo ručním šlehačem vyšleháme nádivku. Tou pak slepíme vždy 2 kolečka k sobě.
Část másla v krému můžeme nahradit hustým kakaovým nebo čokoládovým pudingem.
Na polevu rozpustíme máslo, přidáme cukr a uděláme jíšku. Přidáme mléko, kakao, povaříme, odstavíme ze sporáku a mícháme do vychladnutí. Poléváme kolečka a ozdobíme ořechem nebo mandlí.
Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme…
více o Máslovo-ořechová kolečka
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové