Ingredience na těsto zpracujeme na vále, vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která pak pokládáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud nezrůžoví. Kolečka je lépe nechat pár dní rozležet.
Z másla, cukru, kakaa a rumu vymícháme nebo ručním šlehačem vyšleháme nádivku. Tou pak slepíme vždy 2 kolečka k sobě.
Část másla v krému můžeme nahradit hustým kakaovým nebo čokoládovým pudingem.
Na polevu rozpustíme máslo, přidáme cukr a uděláme jíšku. Přidáme mléko, kakao, povaříme, odstavíme ze sporáku a mícháme do vychladnutí. Poléváme kolečka a ozdobíme ořechem nebo mandlí.
Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme…
více o Máslovo-ořechová kolečka
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě