Ingredience na těsto zpracujeme na vále, vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která pak pokládáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud nezrůžoví. Kolečka je lépe nechat pár dní rozležet.
Z másla, cukru, kakaa a rumu vymícháme nebo ručním šlehačem vyšleháme nádivku. Tou pak slepíme vždy 2 kolečka k sobě.
Část másla v krému můžeme nahradit hustým kakaovým nebo čokoládovým pudingem.
Na polevu rozpustíme máslo, přidáme cukr a uděláme jíšku. Přidáme mléko, kakao, povaříme, odstavíme ze sporáku a mícháme do vychladnutí. Poléváme kolečka a ozdobíme ořechem nebo mandlí.
Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme…
více o Máslovo-ořechová kolečka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno