Ingredience na těsto zpracujeme na vále, vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která pak pokládáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud nezrůžoví. Kolečka je lépe nechat pár dní rozležet.
Z másla, cukru, kakaa a rumu vymícháme nebo ručním šlehačem vyšleháme nádivku. Tou pak slepíme vždy 2 kolečka k sobě.
Část másla v krému můžeme nahradit hustým kakaovým nebo čokoládovým pudingem.
Na polevu rozpustíme máslo, přidáme cukr a uděláme jíšku. Přidáme mléko, kakao, povaříme, odstavíme ze sporáku a mícháme do vychladnutí. Poléváme kolečka a ozdobíme ořechem nebo mandlí.
Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme…
více o Máslovo-ořechová kolečka
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník