Zpracujeme na vále v těsto, necháme hodinu odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme malá kolečka. Upečeme a necháme vychladit.
Spojujeme zavařeninou 3 kolečka k sobě. Prostřední kolečko můžeme, ale nemusíme, pokapat rumem. Spojená kolečka potíráme čokoládovou polevou na povrchu i po stranách. Zdobíme jádrem vlašského ořechu.
Na čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu na vaření se ztuženým tukem.
Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme…
více o Máslovo-ořechová kolečka
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky