Zpracujeme na vále v těsto, necháme hodinu odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme malá kolečka. Upečeme a necháme vychladit.
Spojujeme zavařeninou 3 kolečka k sobě. Prostřední kolečko můžeme, ale nemusíme, pokapat rumem. Spojená kolečka potíráme čokoládovou polevou na povrchu i po stranách. Zdobíme jádrem vlašského ořechu.
Na čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu na vaření se ztuženým tukem.
Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme…
více o Máslovo-ořechová kolečka
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny