K prosáté mouce s práškem do pečiva přidáme cukr, máslo, olej, žloutky, citronovou štávu a vypracujeme těsto, které vyválíme na placku, kterou vyložíme na vymazaný plech.
Z bílků ušleháme sníh, přidáme nastrouhané ořechy a cukr. Plát těsta potřeme nutelou a rozprostřeme na to ořechovou hmotu a zvolna pečeme dorůžova.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy