Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a nakonec sníh z bílků. Natřeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut – mírně zrůžoví. Roládu smotáme a necháme vychladnout.
Když vychladne, rozmotáme, potřeme ušlehanou šlehačkou, poklademe oloupaným banánem v elku a opět zamotáme. Dáme vychladit. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany