Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a nakonec sníh z bílků. Natřeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut – mírně zrůžoví. Roládu smotáme a necháme vychladnout.
Když vychladne, rozmotáme, potřeme ušlehanou šlehačkou, poklademe oloupaným banánem v elku a opět zamotáme. Dáme vychladit. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké