Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, vmícháme mouku, ořechy, kakao a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Pečeme asi 12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě horký plát srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Pak rozvineme, opatrně sundáme papír, potřeme větší částí náplně, zavineme, potřeme zbytkem a posypeme ořechy. Dáme vychladit a proležet. Pak pokrájíme na slabé plátky.
Rozdrcené piškoty zalijeme vychladlou silnou kávou. Můžeme přidat i malé množství lógru. Máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme namočené piškoty a ořechy, duchutíme rumem a dobře promícháme.
Postupně skládáme piškoty, smetanu s cukrem a ovoce ve vrstvách až po vrch nádoby. Poslední vrstva smetany je s kakaem.…
více o Piškotovo-smetanový dort
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky