čokoládová poleva
z rozehřátých ledových kaštanů nebo čokolády na vaření a oříšku másla
Postup přípravy receptu
Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4–5 cm dlouhé banánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při nižší teplotě (jako vánoční cukroví) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.
Krém: z mléka, žloutků, cukru (80 g) a mouky uvaříme hustší kaši, kterou necháme vychladit, občas promícháme. Máslo a cukr (100 g) vyšleháme do pěny a postupně zašleháme i kaši v hladký krém.
Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené ořechové banánky ho naneseme po celé délce. Poté banánky namáčíme nebo poléváme čokoládovou polevou.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení