čokoládová poleva
z rozehřátých ledových kaštanů nebo čokolády na vaření a oříšku másla
Postup přípravy receptu
Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4–5 cm dlouhé banánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při nižší teplotě (jako vánoční cukroví) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.
Krém: z mléka, žloutků, cukru (80 g) a mouky uvaříme hustší kaši, kterou necháme vychladit, občas promícháme. Máslo a cukr (100 g) vyšleháme do pěny a postupně zašleháme i kaši v hladký krém.
Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené ořechové banánky ho naneseme po celé délce. Poté banánky namáčíme nebo poléváme čokoládovou polevou.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky