čokoládová poleva
z rozehřátých ledových kaštanů nebo čokolády na vaření a oříšku másla
Postup přípravy receptu
Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4–5 cm dlouhé banánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při nižší teplotě (jako vánoční cukroví) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.
Krém: z mléka, žloutků, cukru (80 g) a mouky uvaříme hustší kaši, kterou necháme vychladit, občas promícháme. Máslo a cukr (100 g) vyšleháme do pěny a postupně zašleháme i kaši v hladký krém.
Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené ořechové banánky ho naneseme po celé délce. Poté banánky namáčíme nebo poléváme čokoládovou polevou.
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme…
více o Kakaová roláda s jahodami
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka