Vejce a cukr vyšleháme, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Nalijeme na plech, do kterého vložíme pečicí papír a pečeme na 180 stupňů dorůžova. Po upečení vyjmeme, necháme částečně vychladnout, odstraníme papír a přepůlíme. Mezitím si uvaříme krém. Mléko, pudinky, gustin nebo mouku a cukr rozmícháme v mléce a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Po vychlazení spojíme s mascarpone, přidáme pár lžic rumu a vyšleháme v hladký krém. Na polovinu piškotu namažeme půlku krému, přiklopíme druhou půlkou piškotu a dáme zbytek krému. Nakonec posypeme mletými ořechy a necháme chvilku vychladit v lednici.
Místo mascarpone můžete použít máslo cca 200 g, ale mascarpone je jemnější. Také po upečení pokapávám piškot rumem.
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem