Vejce a cukr vyšleháme, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Nalijeme na plech, do kterého vložíme pečicí papír a pečeme na 180 stupňů dorůžova. Po upečení vyjmeme, necháme částečně vychladnout, odstraníme papír a přepůlíme. Mezitím si uvaříme krém. Mléko, pudinky, gustin nebo mouku a cukr rozmícháme v mléce a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Po vychlazení spojíme s mascarpone, přidáme pár lžic rumu a vyšleháme v hladký krém. Na polovinu piškotu namažeme půlku krému, přiklopíme druhou půlkou piškotu a dáme zbytek krému. Nakonec posypeme mletými ořechy a necháme chvilku vychladit v lednici.
Místo mascarpone můžete použít máslo cca 200 g, ale mascarpone je jemnější. Také po upečení pokapávám piškot rumem.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině