Vejce a cukr vyšleháme, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Nalijeme na plech, do kterého vložíme pečicí papír a pečeme na 180 stupňů dorůžova. Po upečení vyjmeme, necháme částečně vychladnout, odstraníme papír a přepůlíme. Mezitím si uvaříme krém. Mléko, pudinky, gustin nebo mouku a cukr rozmícháme v mléce a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Po vychlazení spojíme s mascarpone, přidáme pár lžic rumu a vyšleháme v hladký krém. Na polovinu piškotu namažeme půlku krému, přiklopíme druhou půlkou piškotu a dáme zbytek krému. Nakonec posypeme mletými ořechy a necháme chvilku vychladit v lednici.
Místo mascarpone můžete použít máslo cca 200 g, ale mascarpone je jemnější. Také po upečení pokapávám piškot rumem.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta