Vejce a cukr vyšleháme, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Nalijeme na plech, do kterého vložíme pečicí papír a pečeme na 180 stupňů dorůžova. Po upečení vyjmeme, necháme částečně vychladnout, odstraníme papír a přepůlíme. Mezitím si uvaříme krém. Mléko, pudinky, gustin nebo mouku a cukr rozmícháme v mléce a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Po vychlazení spojíme s mascarpone, přidáme pár lžic rumu a vyšleháme v hladký krém. Na polovinu piškotu namažeme půlku krému, přiklopíme druhou půlkou piškotu a dáme zbytek krému. Nakonec posypeme mletými ořechy a necháme chvilku vychladit v lednici.
Místo mascarpone můžete použít máslo cca 200 g, ale mascarpone je jemnější. Také po upečení pokapávám piškot rumem.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari