Vejce a cukr vyšleháme, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Nalijeme na plech, do kterého vložíme pečicí papír a pečeme na 180 stupňů dorůžova. Po upečení vyjmeme, necháme částečně vychladnout, odstraníme papír a přepůlíme. Mezitím si uvaříme krém. Mléko, pudinky, gustin nebo mouku a cukr rozmícháme v mléce a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Po vychlazení spojíme s mascarpone, přidáme pár lžic rumu a vyšleháme v hladký krém. Na polovinu piškotu namažeme půlku krému, přiklopíme druhou půlkou piškotu a dáme zbytek krému. Nakonec posypeme mletými ořechy a necháme chvilku vychladit v lednici.
Místo mascarpone můžete použít máslo cca 200 g, ale mascarpone je jemnější. Také po upečení pokapávám piškot rumem.
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové