Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když je náplň hotová, musí se dát do mrazáku zmrznout.
Smícháme mleté ořechy s cukrem a bílky. Hmota musí být tvárná, nesmí se sypat, ale ani téct. Kousek hmoty vmáčkneme do dlaně, přidáme kousek zmrzlé náplně a uděláme kuličku, kterou obalíme v kakau smíchaném s moučkovým cukrem nebo jen v cukru.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou