Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když je náplň hotová, musí se dát do mrazáku zmrznout.
Smícháme mleté ořechy s cukrem a bílky. Hmota musí být tvárná, nesmí se sypat, ale ani téct. Kousek hmoty vmáčkneme do dlaně, přidáme kousek zmrzlé náplně a uděláme kuličku, kterou obalíme v kakau smíchaném s moučkovým cukrem nebo jen v cukru.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem