Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když je náplň hotová, musí se dát do mrazáku zmrznout.
Smícháme mleté ořechy s cukrem a bílky. Hmota musí být tvárná, nesmí se sypat, ale ani téct. Kousek hmoty vmáčkneme do dlaně, přidáme kousek zmrzlé náplně a uděláme kuličku, kterou obalíme v kakau smíchaném s moučkovým cukrem nebo jen v cukru.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta