Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když je náplň hotová, musí se dát do mrazáku zmrznout.
Smícháme mleté ořechy s cukrem a bílky. Hmota musí být tvárná, nesmí se sypat, ale ani téct. Kousek hmoty vmáčkneme do dlaně, přidáme kousek zmrzlé náplně a uděláme kuličku, kterou obalíme v kakau smíchaném s moučkovým cukrem nebo jen v cukru.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.