Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě velmi krátce, tak 5–8 minut, jen co se na dotek prstu těsto nelepí. Musí zůstat světlé, drobilo by se při krájení.
Pak těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Jednu namažeme krémem, přiklopíme na ní druhou polovinu a nakrájíme malé čtverečky asi 2×2 cm. Na každý položíme podlouhlý kousek ořechu a lžičkou přelijeme ořech trochou polevy, která stéká ozdobně dolů. Poleva musí být dost hustá.
Poleva: Třeme cukr s vodou a rumem do hladka. Pokud chceme víc rumové chuti, vynecháme vodu a rum ohřejeme.
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy