Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě velmi krátce, tak 5–8 minut, jen co se na dotek prstu těsto nelepí. Musí zůstat světlé, drobilo by se při krájení.
Pak těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Jednu namažeme krémem, přiklopíme na ní druhou polovinu a nakrájíme malé čtverečky asi 2×2 cm. Na každý položíme podlouhlý kousek ořechu a lžičkou přelijeme ořech trochou polevy, která stéká ozdobně dolů. Poleva musí být dost hustá.
Poleva: Třeme cukr s vodou a rumem do hladka. Pokud chceme víc rumové chuti, vynecháme vodu a rum ohřejeme.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce