Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě velmi krátce, tak 5–8 minut, jen co se na dotek prstu těsto nelepí. Musí zůstat světlé, drobilo by se při krájení.
Pak těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Jednu namažeme krémem, přiklopíme na ní druhou polovinu a nakrájíme malé čtverečky asi 2×2 cm. Na každý položíme podlouhlý kousek ořechu a lžičkou přelijeme ořech trochou polevy, která stéká ozdobně dolů. Poleva musí být dost hustá.
Poleva: Třeme cukr s vodou a rumem do hladka. Pokud chceme víc rumové chuti, vynecháme vodu a rum ohřejeme.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček