
3
Brambory nastrouháme (4 najemno, 2 nahrubo), přidáme vejce, cukr, mouku, sůl, podle potřeby mléko a uděláme těsto jako… více o Bramborák se švestkami
Suroviny na těsto vymícháme do hladkého těsta, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto nasypeme švestky,… více o Makovec se švestkami
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh… více o Skořicový koláč se švestkami
Každé dítě ví, že plody by se neměly trhat zelené. V případě vlašských ořechů to ale tak úplně… Celý článek
Krátká třešňová sezóna je v plném proudu a třešně se musí zpracovat snad ještě rychleji než… Celý článek
Pečený sýr s bílou plísní není jen delikatesa pro milovníky sýrů. Můžete ho proměnit v… Celý článek
Cestování letadlem může být pro mnohé dost stresující. A co teprve s prázdným žaludkem! Pokud… Celý článek
Z řízků nakrájíme malé medailonky, posolíme, opepříme, posypeme mírně zázvorem a pokapeme olejem. Necháme v misce… více o Labužnické kuřecí řízky
Cukr, vodu, Heru a kakao rozvaříme v hrnci. Hrnek směsi odlejeme, přidáme mouku, vanilkový cukr, vejce, prášek do… více o Perníkové řezy s kořením na svařák
Těsto vyválíme a radýlkem nakrájíme na čtverečky asi 5x5 cm. Na každý čtvereček uložíme kolečko klobásy a kousíček sýra… více o Slané jednohubky
Do mléka nasypeme mouku a dobře rozšleháme, postupně přidáváme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme… více o Trhanec
Tortilly potřeme z jedné strany kečupem. Sterilovanou kukuřici slijeme a smícháme s klíčky mungo. Papriky zbavíme… více o Míchaná zelenina v tortillách
Příprava drštek: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky… více o Dršťková staročeská polévka
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme je na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na… více o Ragú z kuřecích jater
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150°C. Na plech s pečícím papírem… více o Skořicové hrudky z křížal
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu, cibuli a česnek. Dáme do vody,… více o Pařeznická bramboračka
Maso osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Přidáme nakrájený pórek, podlijeme vodou a pivem a 10 minut dusíme.… více o Kuře na Nivě
Smícháme všechny ingredience. Těsto nesmí být tekuté, ale ani moc husté. Usmažíme palačinky na dobře rozpálené pánvi,… více o Jednoduché palačinky
Uvařené maso pokrájíme na kostičky. Do větší mísy dáme na kostičky pokrájené pečivo a zalijeme vlažným vývarem. V jiné… více o Velikonoční nádivka