Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme do tvaru rohlíčků. Těsto je trošičku lepivé, proto si nechám trošku mletých ořechů stranou a válečky v nich jemně obalím, aby se mi tolik nelepily na ruce.
Vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C.
Mezitím si připravíme krém. Šlehačku, 3 lžíce cukru, mouku, vejce, žloutky a kakao dobře vyšleháme v páře a vychlazené smícháme s máslem a moučkovým cukrem.
Pomocí cukrářského sáčku zdobíme na vychladlé ořechové rohlíčky, které nejlépe po ztuhnutí namáčíme v čokoládě.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky