Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme do tvaru rohlíčků. Těsto je trošičku lepivé, proto si nechám trošku mletých ořechů stranou a válečky v nich jemně obalím, aby se mi tolik nelepily na ruce.
Vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C.
Mezitím si připravíme krém. Šlehačku, 3 lžíce cukru, mouku, vejce, žloutky a kakao dobře vyšleháme v páře a vychlazené smícháme s máslem a moučkovým cukrem.
Pomocí cukrářského sáčku zdobíme na vychladlé ořechové rohlíčky, které nejlépe po ztuhnutí namáčíme v čokoládě.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany