Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme do tvaru rohlíčků. Těsto je trošičku lepivé, proto si nechám trošku mletých ořechů stranou a válečky v nich jemně obalím, aby se mi tolik nelepily na ruce.
Vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C.
Mezitím si připravíme krém. Šlehačku, 3 lžíce cukru, mouku, vejce, žloutky a kakao dobře vyšleháme v páře a vychlazené smícháme s máslem a moučkovým cukrem.
Pomocí cukrářského sáčku zdobíme na vychladlé ořechové rohlíčky, které nejlépe po ztuhnutí namáčíme v čokoládě.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.