Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme do tvaru rohlíčků. Těsto je trošičku lepivé, proto si nechám trošku mletých ořechů stranou a válečky v nich jemně obalím, aby se mi tolik nelepily na ruce.
Vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C.
Mezitím si připravíme krém. Šlehačku, 3 lžíce cukru, mouku, vejce, žloutky a kakao dobře vyšleháme v páře a vychlazené smícháme s máslem a moučkovým cukrem.
Pomocí cukrářského sáčku zdobíme na vychladlé ořechové rohlíčky, které nejlépe po ztuhnutí namáčíme v čokoládě.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové